Pasta Carbonara

4 - 6 pers

400g rökt skinka
500g pasta
4 ägg
1 ½ dl riven parmesanost
3 dl grädde
1 klyfta vitlök

Börja med att koka pastan. Låt rinna i durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Medan pastan kokar vispar du ihop ägg, parmesanost, riven vitlök och grädde i en skål.
Häll såsen över den varma pastan och blanda tills pastan är täckt med sås. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och sjud ett par minuter, tills såsen tjocknat något. Smaka av med grovmalen svartpeppar.
Strö gärna lite persilja över.


/Johan

Ryttarkakor

ca 50 st

Kakan
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6 - 7 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner allt det andra och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna, grädda 10 - 12 min .

Glasyren
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse kokos

Smält smöret. Tillsätt socker, grädde och sirap. Koka upp och låt det sjuda några minuter. Tillsätt kokos, låt koka någon minut. Rör hela tiden. Bred glasyren över kakan, grädda ca 10 minuter eller tills kakan fått lite färg.



/Johan


RSS 2.0