Nyårsmeny!

Förrätt: Ostsufflé
Varmrätt: Plankstek
Efterrätt: Hallon och mandel mousse

Så ser mina tankar kring nyårsmenyn ut...



/Johan


Supergod lasagne

1 gul lök
5 vitlöks klyftor
3 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 burk passerade tomater
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
600g nötfärs
svartpeppar
2 ägg
400g ricottaost
400g lasagneplattor
225g mozarella

Hacka lök och vitlök. Hetta upp 1 ½ msk olja i en stekpanna och fräs löken tills den mjuknar, tillsätt vitlöken och fräs i ett par minuter. Tillsätt krossade och passerde tomater, krydda med oregano och timjan. 'koka upp och låt sjuda i 30 minuter.
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna, tillsätt resten av löken och fräs så den blir mjuk. Tillsätt nötfärsen och stek ca 7 min (smula den under tiden den steks) Smaka av med salt peppar. Ställ den åt sidan när den är klar.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en lagom stor ugnsfast form (ca 35 * 25 cm). Vispa ihop ägg och ricottaost och lite timjan. Smaka av med salt och peppar.
Bred ett tunt lager tomatsås i den ugnsfasta formen. Lägg ett lager lasagneplattor över tomatsåsen. Fördela hälften av nötfärsen och en tredjedel av tomatsåsen över plattorna. Lägg på ett andra lager lasagneplattor och häll över hälften av ricottasåsen. Upprepa med resten av nötfärsen, tomatsåsen, lasagneplattorna och ricottasåsen. Ugnsbaka i 40 minuter. Skiva mozarellan och lägg den på lasagnen. Ugnsbaka ytterligare 10 minuter, tills mozarellan är gyllene och bublig!!
Servera med en stor sallad!!

/Johan

RSS 2.0