Oscars hamburgertallrik

Oscar har blivit inspirerad av min blogg och bilderna jag lägger upp. Så nu har han börjat ta bilder på sin mat!

Här är en bild på hans hamburgertallrik, den var bäst tyckte han!!




/Johan

Matsedel

29 Nov - Mån
NÖTGRYTA M. ÖRTER

30 Nov - Tis
SOPPA PÅ FISK, BLOMKÅL & EN DOFT AV CURRY

1 Dec - Ons
ELIAS MUMSGRATÄNG M. KASSLER & ÄPPLEMIX

2 Dec - Tors
PANNKAKOR M. EGEN FYLLNING

3 Dec - Fre
BIFF M. LÖK

4 Dec - Lör
LUNCH: SPAGHETTI & KÖTTFÄRSSÅS
MIDDAG: RISGRYNSGRÖT

5 Dec - Sön
LUNCH: KRÄMIG SPAGHETTI M. GRÖNT & SKÖNT
MIDDAG: GRILLAD KYCKLING M. GURKSALLAD & MAJS

6 Dec - Mån
GOURMETBURGARE

7 Dec - Tis
WRAPS M. NÖTKÖTTV

8 Dec - Ons
LASAGNE M. GRÖNSALLAD


9 Dec - Tors
UGNSBAKAD TORSKFILÉ M. POTATISMOS

10 Dec - Fre
TACOS

11 Dec - Lör
HEMGJORD PIZZA

12 Dec - Sön
KYCKLINGBOLLAR M. TOPPAD SALLAD


13 Dec - Mån
POTATIS & PURJOLÖKSOPPA M. BRÖD

14 Dec - Tis
TABOULEH M. KALLSKURET

15 Dec - Ons
SPAGHETT & KÖTTFÄRSSÅS M. PERSILJESALLAD

16 Dec - Tors
SCHNITZEL M. POTATIS & SKYSÅS

17 Dec - Fre
STEKT GULT RIS M. RÄKOR, KÅL & GRÖNT

18 Dec - Lör
BOEUF BOURGUIGNON

19 Dec - Sön
PANNBIFF M. POTATISMOS

20 Dec - Mån
SHEPHERD’S PIE M. GRÖNSALLAD

21 Dec - Tis
KYCKLINGBURGARE M. KLYFTPOTATIS

22 Dec - Ons
FÄRGGLADA SPÄTTAN M. GULA KLYFTOR

23 Dec - Tors
GUSTAVS JÄRPAR M. VITLÖK &BASILIKA

24 Dec - Fre
Julafton (ingen mat)


25 Dec - Lör
Juldagen (ingen mat)


26 Dec - Sön
Annandag Jul (ingen mat)

27 Dec - Mån
KÖTTGRYTA M. BLANDADE ROTFRUKTER

28 Dec - Tis
VIT FISK M. POTATISMOS

29 Dec - Ons
LASAGNE M. PERSILJESALLAD

30 Dec - Tors
PIZZA

31 Dec - Fre
Nyårsafton (ingen mat)


1 Jan - Lör
LUNCH: VÅFFLOR
MIDDAG: KYCKLINGBEN M. RIS & CURRYSÅS

2 Jan - Sön
LUNCH: PANNKAKOR
MIDDAG: MINUTBIFF M. VITLÖKSSMÖR & ROSTADE ROTFRUKTER


Bouef Bourguingon

4 pers.

600g Högrev
200g Rökt sidfläsk
1 Flaska franskt rödvin
5 dl Oxfond
2 Lagerblad
4 Schalottenlök
200g Färska champinjoner
4 Morötter
5 Kvistar timjan
Salt
Peppar
Smör

Skär ner högreven i lagom stora bitar, jag tycker själv att ca 3 x 3 cm är en bra storlek. Skär sidfläsket i lika stora bitar. Bryn högreven i en gryta så de får lite färg, slå på rödvinet och oxfonden och låt sjuda tillsammans med lagerbladen (kasta gärna i en solovitlök, som tas ur vid servering). Efter en 1h lägger man i sidfläsket i grytan. Under tiden som köttet sjuder förbereder man grönsakerna. Schalottenlöken och champinjonerna ska klyftas, morötterna ska hackas. När köttet har sjudit i 1,5h fräser man löken och champinjonerna så de får lite färg, sedan lägger man de i grytan. Lägg i morötterna och timjan. Låt sjuda en kort stund så morötterna mjuknar. Smaka av med salt och peppar och kanske en liten klick smör för att runda av smaken.

Servera med potatispuré


/Johan


RSS 2.0