Bouef Bourguingon

4 pers.

600g Högrev
200g Rökt sidfläsk
1 Flaska franskt rödvin
5 dl Oxfond
2 Lagerblad
4 Schalottenlök
200g Färska champinjoner
4 Morötter
5 Kvistar timjan
Salt
Peppar
Smör

Skär ner högreven i lagom stora bitar, jag tycker själv att ca 3 x 3 cm är en bra storlek. Skär sidfläsket i lika stora bitar. Bryn högreven i en gryta så de får lite färg, slå på rödvinet och oxfonden och låt sjuda tillsammans med lagerbladen (kasta gärna i en solovitlök, som tas ur vid servering). Efter en 1h lägger man i sidfläsket i grytan. Under tiden som köttet sjuder förbereder man grönsakerna. Schalottenlöken och champinjonerna ska klyftas, morötterna ska hackas. När köttet har sjudit i 1,5h fräser man löken och champinjonerna så de får lite färg, sedan lägger man de i grytan. Lägg i morötterna och timjan. Låt sjuda en kort stund så morötterna mjuknar. Smaka av med salt och peppar och kanske en liten klick smör för att runda av smaken.

Servera med potatispuré


/Johan


Kommentarer
Postat av: Mattias

MMMMM den är god!!!!!

2010-11-20 @ 16:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0